Startsida
Om Sunco Food AB
Våra produkter
Våra Leverantörer
Tips till middagen
Kontakta oss

                        
Gabriel Coulet                                                          


Tack vare det hårda arbete som kompetenta och viljestarka män och kvinnor har bedrivit under årens lopp är det här inte alltför stora familjeföretaget i dag den fjärde största tillverkaren av roquefortost.

 


Företagets historia börjar på 1800-talet, närmare bestämt 1872 när Guilhaume Colet skulle bygga en vinkällare och stötte på en naturlig öppning i berget. Han bestämde sig för att gå vidare med arbetet och bygga en mognadskällare. Därmed blev han företagets grundare.

Hans son Gabriel, som efterträdde honom 1906, gav företaget sitt namn och bidrog med sina kunskaper. Därefter blev det Francis Laur, Gabriel Coulets svärson, som gjorde varumärket känt. Traditionen har förts vidare av den fjärde generationen, med Pierre och André Laur som fortsätter att utveckla försäljningen världen över.

Idag är det Pierre och Andrés söner som i sin tur förbereder sig inför utmaningen att upprätthålla och utveckla kvaliteten hos Gabriel Coulets roquefort, som är känd som en av vår tids bästa roquefortostar. 

Roquefort är världens äldsta ost.

Osten mognar i de välkända grottorna i Cambalou.


Tack vare sin höga kvalitet och utmärkta smak har Roquefort ostarna från Gabriel Coulet vunnit många utmärkelser genom åren.