Startsida
Om Sunco Food AB
Våra produkter
Våra Leverantörer
Tips till middagen
Kontakta oss
Cambozolabröd
Ostmuffins
Smördegsbakverk
Ostfondue Rougette
Lövbiff med Cambozolagrädde
Cambozolafyllda laxfiléer
Potatis Quiche med Rougette
Grön Pasta med Cambozolasås &...
Briepizza
Ugnsbakad potatis med...
Kyklingbröst i krämig murkelsås
Cordon bleu med Montagnolo
Färsbiffar Dorblu
Roquefortfyllda Crepes
Ädelostfylld kycklingfilé
Wraps med spenat och Cambozola

Möjligheternas bröd med CAMBOZOLA

Jäst, vatten och vetemjöl. En bit ost lite persilja och några knapriga nötter blir tillsammans ett bröd med många möjligheter. Perfekt för picknicken.


Cambozolabröd (2 st)
50 g jäst
1 msk strösocker
5 dl vatten
ca 15dl vetemjöl
1/2-1 msk salt
2 msk olja


Fyllning:
400 g cambozola (vit & blåmögelost)
2 dl klippt persilja (l knippe)
2 dl (ca 100g) grovt hackade valnötter


• Rör ut jästen i 37°C vatten tillsammans med sockret och hälften av vetemjölet.
• Låt degen jäsa i 30 min.
• Tillsätt salt ,olja och så mycket vetemjöl att det bli en bra deg. Kör den gärna i en matberedare eller knåda den väldigtl änge. Jäs den ytterligare i 30 min. Knåda den sen i ett par tag, dela degen i två delar.


Förslag 1
Platta ut varje deg halva till en cirkel (ca 25 cm i diameter). Strö över den smulade cambozolan, persiljan och valnötterna.på halva rundelen, vik ihop degen till en halvmåne och tryck till kanterna. Strö vetemjöl över alltsammans och låt jäsa på bakplåtspapper i 30min. Sätt in bröden i 250°C ugnsvärme. Sänk genast till 175°C och grädda bröden i ca 30 min.


Förslag 2
Kavla ut deghalvorna till fyrkanter ca 1/2cm tjocka. Strö över cambozola , persilja och valnötter. Rulla ihop alltsammans till en giffel. Forma den så att den blir som knubbigast på mittdelen. Jäs och grädda båda bröden som ovan.


Förslag 3
Kör ner cambozola, persilja och valnötter i degen tillsammans med resterande mjöl efter sistajäsningen. Beräkna ca 2dl extra mjöl för att få en fast deg.
Forma två bröd, jäs och grädda som ovan.


Förslag 4
Uteslut fyllningen. Dekorera degen med några hela valnötter. Jäs och grädda som ovan och njut av Cambozolan, persilja och nötter som pålägg istället.


Lycka till och smaklig spis!