Startsida
Om Sunco Food AB
Våra produkter
Våra Leverantörer
Tips till middagen
Kontakta oss
Cambozolabröd
Ostmuffins
Smördegsbakverk
Ostfondue Rougette
Lövbiff med Cambozolagrädde
Cambozolafyllda laxfiléer
Potatis Quiche med Rougette
Grön Pasta med Cambozolasås &...
Briepizza
Ugnsbakad potatis med...
Kyklingbröst i krämig murkelsås
Cordon bleu med Montagnolo
Färsbiffar Dorblu
Roquefortfyllda Crepes
Ädelostfylld kycklingfilé
Wraps med spenat och Cambozola
Ostfondue ”Rougette”


Ingredienser:

1 st vitlöksklyfta

4 dl torrt vitvin

800 gram Rougette

2 tsk maizena (eller liknande stärkelse)

4 cl fruktbrännvin (t.ex kirsch, Slivovitz,

Calvados)

Riven muskotnöt, paprikapulver

800 gram pain riche eller baguettebröd

Beredning :
1. Skala och hacka vitlöksklyftan samt placera hacket i fondue- grytan

2. Tillsätt vinet och sätt på grytan på svag värme

3. Kanta (tyvärr) Rougetten och skär den i cm stora kuber

4. Lägg i osten i fonduegrytan och låt den under ständig omrörning på svag värme sakta smälta ihop med vinet

5. Blanda maizena och brännvin, rör ner blandningen i ostsmeten samt smaksätt med kryddorna

6. Placera fonduegrytan på en värmekälla som kan regleras så att fonduen håller en temperatur strax under sjudpunkten

7. Skär brödet i ca 3 cm stora bitar

8. Måltidsdeltagarna trär brödbitarna en och en på sina fondue- gafflar samt doppar dessa i smeten så att brödet kan ”suga åt sig av det goda”


Anmärkning:

Ostfondue är inte bara gott, utan detta är samtidigt en underhållande form av måltid.
Att dricka till??
Vinälskare väljer samma vin som ingår i fonduen, ölälskare väljer sitt favoritmärke
.