Startsida
Om Sunco Food AB
Våra produkter
Våra Leverantörer
Tips till middagen
Kontakta oss
Cambozolabröd
Ostmuffins
Smördegsbakverk
Ostfondue Rougette
Lövbiff med Cambozolagrädde
Cambozolafyllda laxfiléer
Potatis Quiche med Rougette
Grön Pasta med Cambozolasås &...
Briepizza
Ugnsbakad potatis med...
Kyklingbröst i krämig murkelsås
Cordon bleu med Montagnolo
Färsbiffar Dorblu
Roquefortfyllda Crepes
Ädelostfylld kycklingfilé
Wraps med spenat och Cambozola
Kycklingbröst i krämig Montagnolo och Murkelsås
(4port)

Ingredienser:
150-200g Montagnolo
4 kycklingbröst à ca 150g
20g torkade murklor (går även bra med kantareller eller ostronskivling)
2 hackade shalottenlökar
50g smör
2 msk portvin
100 ml kycklingbuljong
Salt & peppar
1 msk mjöl
2 msk olivolja
2 dl creme fraice

Beredning:
Ta bort kanten på Montagnolo-osten, tärna osten fint och ställ åt sidan.
Blötlägg de torkade murklorna i 2,5 dl varmt vatten.
Hetta upp hälften av smöret och fräs schalottenlöken tills den är genomskinlig.

Blanda ner murklor (eller annan svamp), portvin och 100ml buljong, koka upp och reducera
vätskan till hälften. Tillsätt Montagnolo och låt det fortsätta sjuda på låg värme.

Krydda kycklingbrösten med salt & peppar och vänd dem i möjlet. Hetta upp olivolja i en stor
panna och stek kycklingbrösten tills de är gyllenbruna.

Vispa unde rtiden långsamt ner creme fraice och det restenade smöret i Montagnolo- och murkelsåsen.

Skär upp kycklingbröst och lägg upp dem på tallrikar.
Häll över sås och servera med vildris.