Startsida
Om Sunco Food AB
Våra produkter
Våra Leverantörer
Tips till middagen
Kontakta oss
Cambozolabröd
Ostmuffins
Smördegsbakverk
Ostfondue Rougette
Lövbiff med Cambozolagrädde
Cambozolafyllda laxfiléer
Potatis Quiche med Rougette
Grön Pasta med Cambozolasås &...
Briepizza
Ugnsbakad potatis med...
Kyklingbröst i krämig murkelsås
Cordon bleu med Montagnolo
Färsbiffar Dorblu
Roquefortfyllda Crepes
Ädelostfylld kycklingfilé
Wraps med spenat och Cambozola
Färsbiffar Dorblu

Ingredienser:
500g nötfärs
2 st ägg
2 msk maizena (alt. potatismjöl)
eventuellet lite vatten
salt, malen svarpeppar
160g Doblu ädelsot
paprikapulver
oregano, torkad
margarin
150g bacon i fina strimlor
6 st scharlottenlökar i klyftor
1 st medelstor saltgurka i strimlor

Beredning:
Blanda färs, ägg, stärkelse och vatten till en smidig (men ej lös) smet, smaksätt med salt och peppar.
Dela färsen i åtta delar, platta ut dem till rundlar.
Skär osten o åtta bitar, vänd dessa i en blandning av paprikapulver och oregano. Placera dem på
färsrundlarna. Vik ihop färsen över osten och forma sedan köttet till små färsbiffar.

Stek biffarna i stekpanna tills de har en vacker brun färg (ej för hög värme). Ta upp och håll dem varma.
Bryn baconstrimlor (i samma stekpanna) och scharlottenlök. Stek på lagom värme tills klyftorna känns mjuka,
tillsätt gurkstrimlorna. Fräs ihop blandningen en stund.

Lägg upp biffarna. Placera en matsked av baconblandningen på varje biff.

Servera med potatismos och pressgurka (gurksallad) till.